Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:55

Ιλίου: “Η πραγματική μας πατρίδα είναι στον ουρανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Την προσωρινότητα μας στην γη και την πραγματική απόστολη του ανθρώπου όσο διάστημα παραμείνει πάνω σε αυτή υπογράμμισε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Από το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων ο κ. Αθηναγόρας τόνισε ότι “Ο Χριστός έρχεται να μας ελευθερώσει από τις ανάγκες μας. Έρχεται να μας ελευθερώσει από ότι μας δίνει ευχαρίστηση και ότι πλουτίζει την καθημερινότητά μας, γιατί ο σκοπός είναι να αφήσουμε τούτη την γη που μας ταλαιπωρεί με τη φθορά και την αρρώστια και τον θάνατο και να μεταβούμε μαζί Του στον Παράδεισο, στην Βασιλεία του.

Αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστή Ματθαίου είπε ότι “Δεν είναι μόνο οι Ισραηλίτες που μετακόμιζαν από τη γη της Επαγγελίας στην Αίγυπτο και μετά γύριζαν πίσω, αλλά και ο καθένας από εμάς στη διαδρομή των χρόνων που μας χαρίζει ο Θεός. Άλλοτε βρισκόμαστε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας και άλλοτε βρισκόμαστε έξω από αυτήν και αναζητούμε την πλήρωση του εσωτερικού μας κόσμου σε γεγονότα έξω από την Εκκλησία και τον Χριστό. Και πάντα γίνεται αυτή η διαδρομή: από τον κόσμο στην Εκκλησία και από την Εκκλησία στον κόσμο. Και στα δύο “μέρη” υπάρχει ο Χριστός”.

Ο μητροπολίτης Ιλίου που πλαισιώθηκε από τους εφημερίους του ναού έστειλε το μήνυμα λέγοντας ότι Μαζί με τον Χριστό πορευόμαστε από την γη της Αιγύπτου στον Ουρανό, στην Βασιλεία του. Σε αυτήν εδώ την γη, είμαστε πάροικοι, απλώς περπατάμε. Η πραγματική μας πατρίδα είναι στον ουρανό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ