Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:47

Ιλίου: “Δεν φτάνει μόνο η πίστη μας στον Θεό, χρειάζεται και η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων όπου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον επιχώριο μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και τους εφημέριους του Ναού.

Ο κ. Αθηναγόρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία του συμβόλου του Σταυρού από την εποχή του βασιλιά Κωνσταντίνου έως και σήμερα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στην αυτοκρατορία του μεγάλου Κωνσταντίνου ο Σταυρός γίνεται σημείο δύναμης και νίκης για έναν αυτοκράτορα που αναζητά την αλήθεια, καταλήγοντας στο “Εν τούτω Νίκα”. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος αξιοποίησε τον Σταυρό για να κερδίσει μία μάχη. Σήμερα, στο διάστημα της περιπέτειας που ζήσαμε, ο Σταυρός ήταν ένα σύμβολο. Όσο οι εκκλησίες ήταν κλειστές, στο σπίτι μας ο Σταυρός μας ένωνε με τον Θεό”.

Ο μητροπολίτης Ιλίου πρόσθεσε επίσης ότι “πολλές φορές να στερούμαστε κάποια πράγματα και δεν πρέπει να είναι πασιφανές ότι μπορούμε να έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας. Έτσι έγινε και αυτή την περίοδο με τις Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία, όμως ο Σταυρός μας δείχνει τον δρόμο. Δεν φτάνει μόνο η πίστη μας στον Θεό, χρειάζεται και η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας”.

Στους εορτασμούς του Πολιούχου του Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ δεκάδες πιστοί βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να παραμένουν εντός του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ