Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:15

Ιλίου Αθηναγόρας: “Να ακολουθούμε το παράδειγμα της ζωής του Αγίου Διονυσίου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η εορτή του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Αχαρνές.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από Ζακυνθινούς ιερείς, τον ιεροκήρυκα π. Αγαθάγγελο Κόκλα και τους προσκεκλημένους πρεσβυτέρους π. Χρήστο Μαρούδα και π. Γεώργιο Κωστή της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η βροχόπτωση, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της καθιερωμένης λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Διονυσίου. Δε στάθηκε όμως εμπόδιο στην προσέλευση του κόσμου, που γέμισαν ασφυκτικά το Ναό από νωρίς το πρωί.

Στον Θείο Λόγο του ο κ. Αθηναγόρας επεσήμανε ότ, σήμερα μαζί με την εορτή του Αγίου Διονυσίου, συμπίπτει και η Κυριακή των προπατόρων.

Μίλησε για την αλιγορία της παραβολής του δείπνου, που παρέθεσε ο άρχοντας για το γάμο του γιού του και τις δικαιολογίες των προσκεκλημένων για τη δική τους απουσία.

Με τον τρόπο αυτό, κατέληξε στο δείπνο της βασιλείας του Θεού, το οποίο προσέφερε ο Άγιος Διονύσιος στους ανθρώπους, μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας. Τόνισε χαρακτηριστικά πως “Οι προσκεκλημένοι είμαστε όλοι εμείς και καλούμαστε να μετέχουμε. Να γίνουμε κοινωνοί των μυστηρίων, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μικροψυχίες και να ακολουθούμε το παράδειγμα της ζωής του Αγίου Διονυσίου, αγωνιζόμενοι για το Θεό”.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους ιερείς για την παρουσία τους, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο στην ενορία, του προισταμένου του Ναού π. Αναστάσιου.

Με τη σειρά του ο π. Αναστάσιος ευχαρίστησε τον κ. Αθηναγόρα και τους ιερείς, ενώ απηύθηνε ευχαριστίες προς τους παρευρισκομένους τοπικούς φορείς, τον πρώην αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους αλλά κυρίως προς τον Χορευτικό Σύλλογο “Παραδοσιακή Αναβίωση – Αχαρναική Κληρονομιά”, που παρά τη ματαίωση της λιτάνευσης, προσήλθαν με τις παραδοσιακές Ζακυνθινές φορεσιές και πλαισίωσαν την εικόνα του Αγίου Διονυσίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ