Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 10:32

Ιερώνυμος: «Είναι ένα δώρο της Παναγίας μας, προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Του Αναστάσιου Βόπη για το Orthodoxia.Info

Τους δυο στρατιωτικούς που απελευθερώθηκαν από τις τουρκικές φυλακές καλωσόρισε βαθιά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος: «Είναι ένα δώρο της Παναγίας μας προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν, στην Πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες, για αυτό ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να καλωσορίσουμε τα παιδιά μας και να ευχηθούμε να προχωρήσουν με σύνεση, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια, όπως πέρασαν μέσα στη φυλακή χωρίς να δείξουν υποχώρηση».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος στον Θείο Λόγο αναφέρθηκε εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας υπογραμμίζοντας πως: «Η Παναγία μας είναι παρούσα στην ζωή όλου του κόσμου. Δεν είναι παρούσα στην ζωή μόνο των ευσεβών ή τον δήθεν ευσεβών. Δεν είναι παρούσα μονάχα στη ζωή των εκκλησιαζομένων ή αυτών που δηλώνουν θρησκευόμενοι. Η Παναγία μας είναι παρούσα, αγαπά, αγκαλιάζει, σκεπάζει, ανοίγει την καρδιά της και απλώνει τα χέρια της για τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως».

Ο Αρχιεπίσκοπος προ της απολύσεως ευχαρίστησε και συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού π. Αθανάσιο Αττάρτ για την απλότητα και την ταπεινότητα που τον διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ