Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 11:27

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Οι νέοι Ιεραρχες είναι η ελπίδα της Εκκλησίας – Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ικανοποιημένος για το γεγονός πως η Ιεραρχία ανανεώνεται με «πληθώρα νέων Ιεραρχών» που όπως χαρακτηριστικά είπε «το χρειαζόμαστε» εμφανίστηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου.


«Εσείς οι νέοι είστε η ελπίδα μας» είπε προς τον χειροτονούμενο ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος τόνισε πως η Εκκλησία χρειάζεται «νέα γλώσσα προς τα έξω αλλά βασισμένη στην ίδια αλήθεια».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε εκτενή αναφορά στον παραιτηθέντα μητροπολίτη Τρίκκης κ. Αλέξιο με τον οποίο όπως είπε τους συνδέει «παλιά και δυνατή γνωριμία». «Να σας ευχαριστήσω για οτι μας διδάξατε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος προς τον κ. Αλέξιο επαινώντας τον, τόσο για τη συνολική προσφορά του στην Εκκλησία, αλλά και για την κίνηση του να παραιτηθεί ώστε να υπάρξει ανανέωση. «Χαίρομαι που είναι εδώ και καμαρώνει τον διάδοχο του» είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νεος μητροπολίτης αναφέρθηκε στη ζωή και την πορεία του μέσα στην Εκκλησία κάνοντας εκτενείς αναφορές στα πρόσωπα που στάθηκαν κοντά του και του έδειξαν τον δρόμο της πίστης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ