Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:32

Ιεροσόλυμα: Στους Αγίους Τόπους εκπρόσωποι δεκαπέντε μητροπόλεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκπρόσωποι από δεκαπέντε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιούν επίσημη τετραήμερη επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, από 8 έως και 12 Μαρτίου 2015, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Της Αντιπροσωπείας ηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δώδωνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συμμετέχουν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, οι κ.κ. Βασίλης Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και κληρικοί-εκπρόσωποι της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Διδυμοτείχου, Εδέσσης, Ιωαννίνων, Καρπενησίου και Λευκάδος.

Η Αντιπροσωπεία ξεκίνησε την προσκυνηματική της περιήγηση στην Αγία Γη με επίσημη επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Κατά την δίωρη παραμονή της Αντιπροσωπείας στο Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία και την μοναδικότητα των προσκυνημάτων της Αγίας Γης για όλο τον χριστιανικό κόσμο, την ευθύνη της Αγιοταφικής Αδελφότητος για την διαφύλαξη, συντήρηση και προβολή αυτών, ενώ περιέγραψε και τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας των Ιερών Προσκυνημάτων και τους προβληματισμούς εξ αφορμής και των κατά καιρούς αναφυομένων θεμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υποδοχή και φιλοξενία και μετέφερε την αδελφική αγάπη και την στήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τον σεβασμό του Ελληνικού λαού προς την Αγιοταφική Αδελφότητα και το επιτελούμενο από αυτήν έργο.

Η επίσημη συνάντηση περαιώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών ενθυμίων και δώρων. Η Αντιπροσωπεία ακολούθως επισκέφθηκε και προσκύνησε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, καθώς και στα υπόλοιπα Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ