Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:04

ΙΕΡΕΜΙΑΣ: “Μην ακούτε ψέμματα περί σχισματικών Ουκρανών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ερμήνευσε τα γεγονότα γύρω από το ουκρανικό αυτοκέφαλο, ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας κλείνοντας με τρόπο σαφή κάθε συζήτηση περί «δευτέρων σκέψεων» στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τους εορτασμούς των «Δημητρίων» του ιερού ναού αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής, ο μητροπολίτης Ιερεμίας ξεκαθάρισε πως από την στιγμή που υπάρχει συνοδική απόφαση το θέμα έχει λήξει, σημειώνοντας πως κακώς ορισμένοι εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν ως «σχισματικούς» τους κληρικούς της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την στιγμή που επέστρεψαν στην κανονική Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ήταν από τους ιεράρχες που είχαν αμφιβολίες οι οποίες όμως απαντήθηκαν όταν οι αρμόδιες επιτροπές της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσαν τις κατάλληλες εξηγήσεις.

Δείτε την παρέμβαση του μητροπολίτη Ιερεμία στο σχετικό απόσπασμα από το βίντεο που δημοσίευσε η ενορία του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ