Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 20:18

Θυρανοίξια ναού του Άγιου Ευγενίου του Τραπεζούντιου από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με όλη την εκκλησιαστική τάξη και πλήθος πιστών από τον δήμο Ωρωπού και την ευρύτερη περιοχή, τελέστηκαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου τα θυρανοίξια του πρώτου ναού του Άγιου Ευγενίου του τραπεζουντίου στην Aττική, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο. Στο σημείο αυτό οι πρόσφυγες από τον Πόντο κατασκεύασαν το 1924 το υδραγωγείο ώστε να υπάρχει δυνατότητα υδροδότησης του τότε πρόχειρου οικισμού των προσφύγων.

Παρών στα θυρανοίξια ήταν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης, ο κ. Ανδρέας Γαζβινιάν και αρκετοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, οι τοπικοί πρόεδροι Ν. Παλατιων και Σκάλας Ωρωπού, ο Σάββας Καλεντεριδης μέλος των Ποντίων Ελλάδος και πολλοί άλλοι. Επίσης την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μεγάλος Ευεργέτης της του Χριστού Εκκλησίας κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ο οποίος αυτός και η οικογένεια του προέβησαν στην πλήρη χρηματοδότηση της κατασκευής– επισκευής και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας.

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλο κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευλογίες του προς την οικογένεια του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, τον Δήμαρχο κ. Ρούσση αλλά και [ρος τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού κ. Χρόνη Λεμονιδη, σε όλα τα μέλη του συλλόγου και τον απλό κόσμο, για την συνδρομή και σωστή οργάνωση της όλης εκδήλωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ