Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 22:27

Θρησκευτικός Τουρισμός με “Επιχειρήματα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ε Π Ι X E I Ρ H M A T A» , την οποία επιμελείται ο δημοσιογράφος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ, φιλοξενήθηκε τις ημέρες αυτές ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ωριαία αυτή εκπομπή δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από την Κρατική Τηλεόραση της ΕΡΤ (ΕΤ2), οι τηλεθεατές να γνωρίσουν το σημαντικό έργο που παράγεται από μία ακόμα σύγχρονη μορφή ποιμαντικής και διακονίας της Εκκλησίας μας, στον τομέα του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού, διά της αναπτύξεως και προβολής των Προσκυνηματικών δρόμων, των Ι. Μνημείων και Ι. Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε εκτενώς αρχικά στην ίδρυση του Συνοδικού Γραφείου, στην στελέχωση της Συνοδικής Επιτροπής του, στις μέχρι σήμερα σημαντικές δράσεις, τα συνέδρια και τις εκδόσεις που έχουν γίνει, εντός και εκτός Ελλάδος, στα Πρωτόκολλα Συνεργασίας που έχουν υπογραφεί και επιτυχώς υλοποιούνται, τόσο μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδος, όσο και από άλλες Ορθόδοξες Χώρες, και τέλος αναφέρθηκε στον σημαντικότατο επιτελικό ρόλο του Προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου και καρδιάς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος, ο π. Σπυρίδων απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από τον ως άνω δημοσιογράφο, ο οποίος εξέφρασε την θετική έκπληξή του για το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον τομέα αυτὀ.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ