Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:56

Θρησκευτικός Τουρισμός: Από την Αρχαία Ολυμπία στην σύγχρονη Ηλεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κοινή Συνεδρίαση με εκπροσώπους της Μητροπόλεως Ηλείας και εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου είχε την Δευτέρα 30 Ιουνίου η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίκεντρο της συζήτησης η διοργάνωση του Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου διά Θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πύργο Ηλείας.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, οι Πρεσβύτεροι Ηλίας Παπαγγελής και Παντελεήμων Παπαηλιού και εκ μέρους του Δ. Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου ο Πρόεδρος κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, η Αντιπρόεδρος κ. Ξανθή Σβούκα και ο κ. Ιωάννης Τσιώρης Μέλος.

Μετά και την συγκατάθεση του Μητροπολίτη κ. Γερμανού για την διοργανωση του Συνεδρίου, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του έτους 2018 με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΙΑ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ