Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:07

Κληρικός της Αρχιεπισκοπής πάντρεψε τρανσέξουαλ εν γνώσει του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προϊστάμενος σε κεντρικό ενοριακό ναό, εγγεγραμμένος στο μοναχολόγιο της ιεράς μονής Πεντέλης τέλεσε θρησκευτικό γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας η οποία έχει υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Την τέλεση του Μυστηρίου επιβεβαίωσε η ίδια η νύφη, μιλώντας στην εκπομπή «Τατιάνα Live» της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, ξεκαθαρίζοντας πως ο κληρικός ο οποίος τέλεσε τον Γάμο ήταν γνώστης της καταστάσεως αφού είναι συγγενής της πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, ο γάμος τελέσθηκε το 2001 σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των αντιδράσεων της οικογένειας του γαμπρού.

Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, εκδόθηκαν κανονικά άδειες Γάμου, ενώ το Μυστήριο τελέσθηκε κανονικά από τον εξάδελφο της νύφης αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές στην εκπομπή, ο γάμος δεν δηλώθηκε στο ληξιαρχείο διότι ο γαμπρός φοβόταν τις αντιδράσεις της οικογένειας του. Είναι χαρακτηριστικό πως όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, όταν παρουσιάστηκαν εκ των υστέρων στην μητέρα του γαμπρού οι άδειες γάμου εκείνη λιποθύμησε.

Αψευδής μάρτυρας της τέλεσης του Μυστηρίου, το βίντεο που λήφθηκε εκείνη την ημέρα, αποσπάσματα του οποίου μεταδόθηκαν στην εκπομπή.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του orthodoxia.info, (αν και η ίδια η νύφη δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες πληροφορίες για το μυστήριο, τον κληρικό και τον ναό για ευνόητους λόγους) ο ναός στον οποίο τελέσθηκε το μυστήριο είναι το ξωκκλήσι του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο. Μάλιστα όπως είπε η ίδια η νύφη στην εκπομπή, ο ιερέας του ναού ο οποίος ανέλαβε να εκδώσει τα της άδειας γάμου, αγνοούσε το γεγονός πως η νύφη είχε γεννηθεί άνδρας.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι το γεγονός πως αν και η εκπομπή έχει προβληθεί από την 1η Φεβρουαρίου, ουδείς εκκλησιαστικός παράγοντας δεν μπήκε στην διαδικασία να ελέγξει τα όσα αναφέρθηκαν.

Δείτε την σχετική εκπομπή όπως μεταδόθηκε από τον Τ/Σ “Ε”. Οι αναφορές στο θέμα ξεκινούν μετα το 01.41.00

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ