Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:33

Θρησκευτική μισαλλοδοξία στην Ελλάδα σε… αριθμούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ετήσια έκθεσή του σχετικά με τα περιστατικά βίας σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα για το 2018 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ο συνολικός αριθμός περιστατικών φτάνει τα 591, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων – περί το 95% από αυτά, δηλαδή 564 περιστατικά – αφορά σε χώρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο αριθμός αυτός είναι ελάχιστα αυξημένος (κατά 6%) σε σχέση με το 2017. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Πολιούχου Αθηνών στο Κολωνάκι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Μόλις ένα περιστατικό αφορά σε χώρο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και ακόμη τρία σε χώρους μαρτύρων του Ιεχωβά.

Κατά της Ιουδαϊκής κοινότητας σημειώθηκαν 20 κρούσματα βίας, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2017 της τάξης του 81%, ενώ τα περιστατικά που αφορούν Μουσουλμάνους ανέρχονται σε μόλις δύο.

“Η θρησκευτική ελευθερία, όπως και γενικότερα η ελευθερία, δεν είναι μια δεδομένη κατάσταση αλλά ένας διαρκής αγώνας ενάντια στην ανασφάλεια, στη βία, στα fake news και στον φανατισμό” σημειώνει, μεταξύ άλλων σχετικά με την εν λόγω έκθεση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ