Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:51

Κανονικά θα διδαχθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά – ΦΙΛΗΣ: Και για τα βιβλία αντιδρούσαν αλλά τώρα τα ζητάνε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών στα θρησκευτικά σε όλα τα σχολεία της χώρας παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που καλλιεργήθηκαν από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση και παρά τα όσα διέρρεαν εκκλησιαστικές πηγές, το νέο πρόγραμμα σπουδών προχωρά κανονικά, τα δυο ΦΕΚ που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε ισχύ και ο υπουργός είναι στη θέση του.

«Η απόφαση είναι του υπουργείου και όχι συναπόφαση με την Εκκλησία» ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε ενημερωτική ημερίδα για τα θρησκευτικά, τονίζοντας πως το υπουργείο δεν θα ανεχθεί «φαινόμενα παρενόχλησης της νομιμότητας».

«Δεν θέλουμε να επικρατούν στοιχεία καταχρηστικής θρησκευτικο-εκκλησιαστικής επιρροής» είπε ο κ. Νίκος Φίλης που αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την παρουσία κληρικών στην διδασκαλία του μαθήματος εντός του ωραρίου προγράμματος.

[jw7-video n=”1″]

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά του υπουργού στα παλαιά σχολικά βιβλία που παραμένουν στα σχολεία. «Και τα ισχύοντα βιβλία είχαν συναντήσει την οργισμένη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εφορμόστηκαν! Και τώρα είμαστε στο παράδοξο φαινόμενο να δίνεται μάχη να παραμείνουν αυτά και να μην γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα των Θρησκευτικών» είπε.

Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες που δόθηκαν προς τους εκπαιδευτικούς με επίσημο έγγραφο του υπουργείου δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στο νέο πρόγραμμα.

Πατήστε στην σελίδα για να διαβάσετε ολόκληρη την υπουργική απόφαση

 

Δείτε αναλυτικά όλο το νέο πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου όπως ακριβώς έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ακολουθόντας τον συνδεσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ