Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:18

Θεσσαλονίκη: Το κήρυγμα περί δημοψηφίσματος δίχασε τους πιστούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Χωρίς να πει λέξη παραπάνω αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στο εκκλησίασμα η απόφαση του να κοινοποιήσει το τι σκοπεύει να ψηφίσει ο ίδιος στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

«Ψηφίστε οτι θέλετε είναι απόλυτο δικαίωμα σας, αλλά και εγώ έχω μια φορά ένα δικαίωμα να πω μια εξομολόγηση» είπε ο κ. Άνθιμος στους πιστούς του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης για να συμπληρώσει: «Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Έχει τρωτά…» πριν όμως προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του, στον ναό προκλήθηκε αναστάτωση. Κάποιοι ξεκίνησαν να χειροκροτούν ενώ ένας πολίτης άρχισε να φωνάζει όχι.

Η αμηχανία του μητροπολίτη ήταν έκδηλη. Αμέσως σταμάτησε το κήρυγμα και ζήτησε από τους ψάλτες να συνεχίσουν την ακολουθία.

Νωρίτερα ο κ. Άνθιμος ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί στον Θεό «να φωτίσει όλους τους εκπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων που μαλιοτραβήχθηκαν χθες το βράδυ» για να συμπληρώσει πως «Δεν είναι θέαμα αυτό δεν είναι στις ευρωπαϊκές χώρες αυτό σε κάποιες άλλες χώρες μακρινές συμβαίνει αυτό, στα Βαλκάνια και την Τουρκία… εμείς δεν τα είχαμε αυτά».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας «Δεν θα πω λέξη που να έχει σχέση με την πολιτική» συμπλήρωσε όμως «ότι είναι λάθος να θέτουμε διλήμματα στους λαούς ή τούτο ή εκείνο. Όταν θέτεις δίλημμα στο λαό να εκλέξει ή το ένα ή το άλλο μετ’ ασφαλείας διχάζεις τον λαό. Αυτός είναι ο διχασμός. Εμείς δεν παίρνουμε θέση…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ