Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:00

Θεσσαλονίκη: Με δάκρυα στα μάτια, μητροπολίτες και πιστοί αποχαιρέτησαν τον αρχιμανδρίτη Κυπριανό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με δάκρυα στα μάτια, οι πιστοί της ενορίας των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησαν το μεσημέρι τον εφημέριό τους αρχιμανδρίτη Κυπριανό Γλαρούδη που έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ.

Ο εκλιπών αρχιμανδρίτης κατείχε τη νευραλγική θέση του γραμματέα των συνοδικών δικαστηρίων, ενώ, παράλληλα, ασκούσε τα ιερατικά του καθήκοντα σε έναν από τους κεντρικούς ναούς της Θεσσαλονίκης, στον ναό των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλία της πόλης.

Έχασε την μάχη με το θάνατο σε ηλικία 46 ετών ύστερα από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του πατρός Κυπριανού τελέστηκε σε κλίμα πένθους, με πολυάριθμους αρχιερείς και ιερείς να παρίστανται προκειμένου να αποχαιρετήσουν έναν ιδιαίτερα φιλότιμο κληρικό.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Σιατίστης κ. Παύλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κίτρους κ. Γεώργιος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Σερρών κ. Θεολόγος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Γλυφάδας κ. Παύλος, Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας καθώς και οι επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος, Αμορίου κ. Νικηφόρος και Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, εξήρε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μακαριστού Κυπριανού κι ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύσει τη ψυχή του «εν κόλποις Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ» και να δώσει παρηγορία στην οικογένειά του.

Φανερά συγκινημένος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε ότι «συμμετέχουμε όλοι στο πένθος της τοπικής εκκλησίας καθώς αποχαιρετούμε έναν αγαπητό και πολύτιμο συνεργάτη».

Ο κ. Άνθιμος επεσήμανε την ηλικία στην οποία απεβίωσε ο μακαριστός Κυπριανός και, μάλιστα, ξαφνικά. «Το γεγονος ότι έφυγε αιφνίδια και σε αυτήν την ηλικία, αποδείκνυει πως η ζωή μας είναι στα χέρια του Θεού και ό,τι θέλει εκείνος παραχωρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Άνθιμος δάκρυσε αρκετές φορές, ειδικά όταν αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τον εκλιπόντα αρχιμανδρίτη. «Ο Κυπριανός ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα. Στα έντεκα χρόνια συνεργασίας μας, δεν με στενοχώρησε ποτέ. Είχε πνεύμα ταπεινώσεως, αλιθινής αγάπης και συνεργασίας». Ευχήθηκε δε ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει πάντοτε στην εκκλησία τέτοιους ανθρώπους.

Η ταφή του πατρός Κυπριανού έγινε στον προαύλειο χώρο του ναού του αγίου Νικολάου στα Λαγυνά, που βρίσκονται λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ