Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:43

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: “Το πρωί μας βάζουν στην Ε.Ε. και το βράδυ μας βγάζουν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αιχμές άφησε για ακόμη μια φορά στην ομιλία του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας καθώς και για την παρουσία της στα ευρωπαϊκά όργανα, κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Κάνοντας λόγο για την αθεϊα που διακατέχει πολλούς από τους κυβερνώντες, είπε ότι “όταν πάμε να κατορθώσουμε μεγάλα πράγματα στη ζωή μας, δεν μπορούμε να λέμε ότι εγώ είμαι άθεος. Πού θα στηριχθείς; Ποιος θα σε φωτίσει; Δεν μπορείς να θέλεις να διαπραγματευθείς μεγάλα πράγματα για την τύχη του λαού και την ώρα που περνάει ο Επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή να τρως στην ταβέρνα. Έτσι, με την αθεϊα, δεν θα καταφέρουμε τίποτα”.

Εμπνεόμενος από τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στη ζωή και το ιεραποστολικό τους έργο, λέγοντας ότι “ούτε όπλα είχαν, ούτε διπλωμάτες, ούτε κασκόλ, ούτε αηδίες. Είχαν πνεύμα θυσίας για τον λαό και για την πίστη”, αφήνοντας υπονοούμενα για τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Άνθιμος, αναφερόμενος στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, είπε ότι “το πρωί μας βάζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το βράδυ μας βγάζουν” και προέτρεψε τους κυβερνώντες να σεβαστούν την πίστη του ελληνικού λαού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ