Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 8:42

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: “Ο φράχτης του Έβρου πρέπει να παραμείνει άθικτος”!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ελάτε να μείνετε στον Έβρο και μετά να λέτε να ρίξουμε τον φράχτη”, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονικης κ. Άνθιμος στο σημερινό κηρύγμά του, από τον ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τέλεσε το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Άνθιμος μίλησε για τα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα μας, αλλά επικεντρώθηκε στην τραγωδία με τους μετανάστες στο Αιγαίο λέγοντας πως οι πολιτικοί μας ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας που εξελίσσεται.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του για το θέμα του φράχτη του Έβρου, ο κ. Άνθιμος ανέφερε πως είναι αδιανόητο να καταργηθεί ο φράχτης γιατί θα φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη, που γνωρίζει καλά, όπως είπε, τα μέρη αφού υπηρέτησε ως Μητροπολίτης της περιοχής.

“Οι Έλληνες του νότου μιλούν με επιπολαιότητα χωρίς να ξέρουν τη ζημιά που θα προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός”, είπε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας το μήνυμα στην Αθήνα ενώ πρόσθεσε πως “δεν θα ρίξουμε τον φράχτη για να γίνει η Θράκη αυτό που δεν πρέπει”.

Αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η αποχώρηση της Παναγίας Ελεούσας από τον Άγιο Δημήτριο. Χιλιάδες πιστοί συνόδευσαν την εικόνα μέχρι έξω από τον ναό.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα γίνει η ακολουθία του μύρου στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανοιχτεί η λάρνακα του Αγίου Δημητρίου για την παραλαβή του μύρου του αγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ