Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:14

Θεσπιών “Τα χαρίσματα μπορούν να γίνουν αιτία καταστροφής, αλλά και προϋποθέσεις αγιότητας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ “Τα χαρίσματα μπορούν να γίνουν αιτία καταστροφής και απώλειας, αλλά και προυποθέσεις αγιότητας και πραγματικής ζωής”. Με τη φράση αυτή ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών έδωσε το στίγμα των σκέψεων του, αναφορικά με το βίο του Αγίου Παντελεήμονα.

O Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Ιλισσού, στην ομιλία του προς τους πιστούς τόνισε πως “Η αγιότητα μπορεί να αποτελέσει, όχι απλά ένα ανάχωμα εσωτερικό, αλλά νόημα και τρόπο ζωής”, ενώ πρόσθεσε ότι “Ο Άγιος Παντελεήμων συγκέντρωνε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά κοινωνικής ισχύως και εξουσίας, γνώσεις, καταγωγή,κοινωνική απήχηση. Κατάφερε όμως και μετέβαλε τη δύναμη σε διακονία, μετέβαλε την εξουσία σε αγάπη, την ισχύ σε προσφορά. Αυτό αποτελεί την κυριότερη παρακαταθήκη”.

Υπογράμμισε ότι “Χαρακτηριστικά που έχουμε μέσα μας και μπορεί να γίνουν αγωγοί εξουσίας και δύναμης, να τα αξιοποιήσουμε ως φορείς αγάπης και προσφοράς. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποκτήσουμε νόημα ζωής”.

Τον κ. Συμεών πλαισίωνε πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Μπρούλιας.

Αμέσως μετά χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Ανάργυρο Βούρβα, που διακονεί στο αριστερό αναλόγιο.

Λίγο προ της απολύσεως ευχαρίστησε θερμά τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο π. Ιωάννη Καραλή, λέγοντας ότι “Η ιστορία του Ναού αυτού ειναι ταυτισμένη με το όνομα του παπα-Γιάννη. Αυτός ο μακάριος εργάτης αποτελεί στήριγμα, μαρτυρία και διαρκή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Σήμερα παραδίδει τη σκυτάλη σε έναν νεότερο κληρικό τον π. Σπυρίδωνα Λόντο, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα”.

Ο νέος προϊστάμενος π. Σπυρίδων Λόντος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και δώρισε στον κ. Συμεών ενα εγκόλπιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ