Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 2:08

Θεσπιών: “Τάλαντα μπορούν να γίνουν ακόμα και οι αδυναμίες μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στην αξιοποίηση των χαρισμάτων αλλά και των μειονεκτημάτων προς δόξαν Θεού, κάλεσε τους πιστούς ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, από τον ανακαινισμένο περικαλλή ναό του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιερούργησε με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού ναού μετά από 10 χρόνια εργασιών.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή των ταλάντων, λέγοντας πως “πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι τα τάλαντα αφορούν κάποια ιδιαίτερα εμφανή χαρακτηριστικά και ότι ταλαντούχοι είναι μόνο όσοι έχουν κάποια συγκεκριμένα σωματικά, φωνητικά ή πνευματικά χαρίσματα η δεξιότητες. Τάλαντα μπορούν να γίνουν ακόμα και οι αδυναμίες και τα μειονεκτήματά μας, αν έχουμε την διάθεση να τα στρέψουμε προς τον Θεό”.

Σε άλλο σημείο κάλεσε όλους τους πιστούς να κάνουν την αδυναμία τους χάρισμα. “Πολλοί έχουν το τάλαντο της φλυαρίας. Όχι όμως για να περιαυτολογούν αλλά για να δοξάζουν τα θαυμάσια του Θεού. Άλλοι έχουν το χαρισμα της οργής. Όχι επειδή τους πείραξαν ή τους χάλασαν το χατήρι, αλλά επειδή οργίζονται από τις αμαρτίες τους και την αδικία που επικρατεί στον κόσμο. Πολλοί τέλος έχουν το χάρισμα της περιέργειας. Και αυτό μπορεί να γίνει χάρισμα αν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε όχι τι κάνει ο γείτονας και η γειτόνισσα, αλλά να μάθουμε και να μιμηθούμε τους βίους των αγίων της Εκκλησίας.”

Έκλεισε επισημαίνοντας πως “αν έχουμε μια προοπτική αγάπης προς τον Θεό, όλα μπορούν να γίνουν τάλαντα και χαρίσματα. Όλοι μας άλλωστε φέρουμε το κατεξοχήν τάλαντο, να είμαστε εικόνα Θεού. Το κατ’ εικόνα είναι το σημαντικότερο τάλαντο που μας δωρίστηκε, το οποίο αν αυξήσουμε και πολλαπλασιάσουμε, θα φθάσουμε στην τελειότητα και θα γίνουμε ένα με τον Θεό.

Στο αναλόγιο έψαλε βυζαντινός χορός συναποτελούμενος από μαθητές των σχολών Βυζαντινής Μουσικής των ναών Αγίας Μαρίνης Ιλισίων και Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης υπό την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ