Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:57

Θεσπιών σε νέο κληρικό: “Η αποστολή σου μέσα στην Εκκλησία είναι να γίνεις θεοφόρος πατέρας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Στον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου ιερούργησε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, όπου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωσήφ Αντωνίου.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών απευθυνόμενος στον π. Ιωσήφ, που είναι πνευματικό παιδί του π. Αλεξίου Γιαννιού, τόνισε πως “Η αποστολή σου μέσα στην Εκκλησία και μέσα στον κόσμο είναι να γίνεις θεοφόρος πατέρας. Να γίνεις γεννήτωρ, να γεννάς πνευματικά παιδιά μέσα από το λόγο σου, τη σιωπή σου, την καλοσύνη και την ευσπλαχνία σου. Η πατρότητά σου αυτή θα βασίζεται στη χάρη του Παναγίου πνεύματος και θα αγκαλιάζει όλους τους κατατρεγμένους της ζωής”.

Πρόσθεσε δε πως “το μυστικό μιας απόλυτα διακονικής πορείας είναι να είσαι απόλυτα στραμμένος και αφοσιωμένος στον Θεό και απόλυτα δωσμένος σε κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως”.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Συμεών για την παρουσία του.

Το παρόν στη θεία λειτουργία έδωσαν ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, καθώς και η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκη Κεραμέως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ