Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:52

Θεσπιών σε νέο διάκονο: “Δεν καλείσαι να είσαι επικοινωνιακός, αλλά να είσαι φως Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Ένα ακόμα μέλος απέκτησε από σήμερα το άρμα της Εκκλησίας του Χριστού, καθώς ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών χειροτόνησε σε διάκονο τον Σταμάτιο Λαλά, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Βριλήσσια, όπου και θα διακονεί.

“Η σημερινή δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως είναι συνυφασμένη με το μυστήριο της ιεροσύνης. Για τους πατέρες της Εκκλησίας, ο βαθμός του διακόνου αντιστοιχεί και ισοδυναμεί με το στάδιο της πνευματικής καθάρσεως. Ο βαθμός του πρεσβυτέρου με το στάδιο του φωτισμού και ο βαθμός του Επισκόπου με το στάδιο της θεώσεως. Και όλοι καλούμαστε να πορευτούμε μέσα σε αυτή την πορεία, για να φτάσουμε στην πραγματική τελείωση, που είναι η θέα του Θεού. Αυτή είναι η αποστολή σου, όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για ολόκληρη την Εκκλησία”.

“Δεν καλείσαι να είσαι επικοινωνιακός, καλείσαι να είσαι φως Χριστού. Ο βίος σου δε θα είναι ανθόσπαρτος. Όσο όμως κοιτάς προς το Θεό, θα πλέεις πάνω σε κύματα και δε θα βουλιάζεις.
“Εύχομαι η ζωή σου να είναι μία διακονία του μυστηρίου της Μεταμορφώσεως, της μεταμόρφωσης του κάθε ανθρώπου, δηλαδή της μετάβασής του από το σκοτάδι στο φως.

Με τη σειρά του ο π. Σταμάτιος που είναι πατέρας πέντε τέκνων, ευχαρίστησε συγκινημένος τον πνευματικό του π. Σπυρίδωνα Ράπτη, λέγοντας πως “σε εκείνον οφείλω ότι είμαι σήμερα¨, αλλά και τη σύζυγό του Παρασκευή και τα πέντε του παιδιά, τονίζοντας πως “αντί να σας πάρω κάποιο δώρο, γίνομαι ο ίδιος δώρο σήμερα για εσάς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ