Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:01

Θεσπιών: Παρόλες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, ο Αρχιεπίσκοπος διδάσκει ακόμα την αγάπη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Τη χειροτονία ενός νέου ιερέα τέλεσε σήμερα το πρωί ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών χειροτόνησε τον π. Δημήτριο Καραϊσκάκη σε πρεσβύτερο και τον προσκάλεσε να επιστρέψει στην κολυμπήθρα όπου βαπτίστηκε, στην αρχαίγονη ωραιότητα της Εκκλησίας, στο μυστήριο των μυστηρίων, την Αγία Τράπεζα.

Όπως τόνισε “Εισέρχεσαι σήμερα στην αληθινή αγάπη, αυτή που δίνει μόνον ο Χριστός. Μη θεωρήσεις ποτέ εχθρούς τα αδέρφια σου, όσους διαφωνούν μαζί σου, όσους είναι μακριά από την Εκκλησία ή δηλώνουν άθεοι, αυτούς που δεν αποδέχονται την επιλογή σου. Μόνο έναν εχθρό πραγματικά θα έχεις απέναντί σου, τον εαυτό σου. Όταν μάχεσαι καθημερινά με τον εαυτό σου και τον νικάς, τότε οι πάντες γύρω είναι φίλοι σου”.

Σε άλλο σημειο ο κ. Συμεών τόνισε είπε ότι “Εισέρχεσαι σήμερα στη χαρά του Κυρίου, για να έχεις πάντοτε τη χαρά να βλέπεις, στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου, την αληθινή πηγή της χαράς, την Εικόνα του Χριστού, ενώ τον κάλεσε να μην ξεχνά την αποστολή του κληρικού.

“Να προσεύχεσαι για την ελπίδα κάθε ανθρώπου που πονάει, ταλαιπωρείται από δικά του λάθη ή συγκυρίες, πρωτίστως δε για εκείνους που βλασφημούν το Θεό, που δε τον γνώρισαν ποτέ, που δε τον αποδέχονται. Αυτοί είναι οι πιο δυστυχισμένοι, γιατί έχουν στερηθεί στη ζωή τους την αληθινή αγάπη του Χριστού. Να έχεις υπομονή και να μην βιάζεσαι καθώς, ο Χριστός βαδίζει αργά και γνωρίζει την κατάλληλη στιγμή. Εμπιστεύσου Τον”.

Κάλεσε τέλος τον νέο ιερέα να μην επηρεάζεται από τυχόν αήθείς επιθέσεις και συκοφαντίες λέγοντας [ως “Έχεις παραδείγματα γύρω σου, τον σεπτό Ποιμενάρχη που είναι ο καλός ποιμένας της αγάπης, της θυσίας, της επιείκειας. Παρόλες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που έχει δεχτεί, παραμένει ο ανεξίκακος ποιμήν που διδάσκει την αγάπη. Τους πατέρες και τους γέροντές σου, αλλά και την πρεσβυτέρα σου, που σου μαρτυρεί το ευαγγέλιο της υπομονής, με την πίστη και τη στωικότητα της.

Έχεις συμπαραστάτη σου τον Άγιο Δημήτριο το Μεγαλομάρτυρα, που ενέπνευσε έναν μικρό Νέστορα, να νικήσει έναν μεγάλο Λιαίο. Έτσι και εσύ θα εμπνέεις κάθε μικρό και κατατρεγμένο της ζωής, να νικάει στις μεγάλες αντιξοότητες.

Ο νέος ιερέας είναι εγγαμος και πατέρας τριών τέκνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ