Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:50

Θεσπιών: “Ο πραγματικός χριστιανός γίνεται ρυθμιστής σε κάθε πρόκληση και αδικία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ «Να ακολουθήσουμε και εμείς ως χριστιανοί του σήμερα το παράδειγμα της αγίας Μαρίνας, παρεμβαίνοντας δυναμικά μέσα από την ζωή μας, την μαρτυρία μας και την στάση μας», κάλεσε τους πιστούς ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων.

Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών, που τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού, υπογράμμισε πως «ένας πραγματικός χριστιανός γίνεται ρυθμιστής των πραγμάτων αυτού του κόσμου με τη στάση του απέναντι σε κάθε πρόκληση και αδικία. Έτσι μαρτυρεί και γίνεται μάρτυρας και συνεχιστής των μαρτύρων της εκκλησίας».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί κάποιος να λέει πως είναι χριστιανός τηρώντας μονάχα κάποια θρησκευτικά καθήκοντα, άλλα συγχρόνως να έχει τα μάτια του και τα αυτιά του κλειστά στην αδικία, στην φτώχεια, στην καταπίεση των άλλων και στην προσβολή της αξιοπρέπειας των ανθρώπων. Τότε, ένας τέτοιος χριστιανός δεν είναι αληθινός χριστιανός, αλλά είναι ένας άνθρωπος οχυρωμένος πίσω από μια ατομική και ηθική θρησκευτικότητα που είναι επικίνδυνη για την εκκλησία».

Ο κ. Συμεών παίρνοντας αφορμή από τον θαυμαστό βίο της αγίας Μαρίνας, αλλά και από το μαρτύριο που υπέστη, σημείωσε πως «η μαρτυρία της υπήρξε συγχρόνως η πρότασή της, η αντίστασή της, η επανάστασή της, η παρέμβασή της στον κόσμο της εποχής της, του σήμερα και του αύριο», ενώ πρόσθεσε πως «για αυτό οι άγιοι θα είναι πάντοτε οι πρωτοπόροι που θα μας δείχνουν τον δρόμο και θα παρεμβαίνουν δυναμικά στη ζωή του κόσμου».

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών τίμησε τους εφημέριους του ναού τον π. Δημήτριο Μόυτσελο με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και τον π. Σπυρίδων Κωνσταντή με το οφίκιο του Οικονόμου, για να τους επιβραβεύσει όπως τόνισε για τον σεβασμό και την αγάπη τους, αλλά και για την αγαστή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όλοι οι ιερείς του ναού.

Τέλος ο πνευματικός πατέρας και προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης εκ μέρους όλων ευχαρίστησε θερμά τον πρωτοσύγκελο της αρχιεπισκοπής κ. Συμεών για τη σημερινή του αρχιερατική παρουσία στην πανήγυρη του ναού.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια ο Χορός Ψαλτών “Ιλισιώτες Ψάλτες” υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γρηγόριου Αναστασίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ