Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:58

Θεσπιών: “Ο Θεός αγάπησε την πόρνη ύπαρξη του καθενός μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου  Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε απόψε η ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Στον λόγο του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο τροπάριο της Κασσιανής και στο μήνυμα της σημερινής ημέρας.

Έκανε λόγο “για δύο πόρνες, εκείνη που ήταν κατ’ επάγγελμα, αλλά είχε μέσα της τον Χριστό. Εκείνη που μετέβαλε τον έρωτα της αμαρτίας σε έρωτα προς τον Θεό. Αλλά και σε εκείνη που πουλούσε το μυαλό και την ψυχή της στον δαίμονα του εγωισμού και του συμφέροντος. Τέτοια πόρνη είναι ο Ιούδας, είναι ο κάθε άνθρωπος που παραμένει αγκυλωμένος σε μία επιφανειακή σχέση με τον Θεό, χωρίς αίσθηση θεότητος”.

Κατέληξε λέγοντας πως “η πρώτη πόρνη γίνεται πνευματική μητέρα για όλους μας, παράδειγμα και οδηγός. Ο Θεός αγάπησε μία πόρνη και αυτή είναι η ψυχή και η ύπαρξη του καθενός από εμάς. Η πόρνη αυτή έρχεται να γίνει το παράδειγμα, η φωνή που θα αφυπνίσει και θα σώσει τη συνείδησή μας. Ώστε να καταθέσουμε και εμείς “τα μύρα τα ευωδιαστά της ζωής μας”, που είναι η μετάνοια, η συγχώρεση και η αγάπη”.

O προϊστάμενος του ναού π. Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης καλωσόρισε τον Επίσκοπο Θεσπιών  και τον ευχαρίστησε για την τιμητική του παρουσία στον ναό.

Ακούστε το Τροπάριο της Κασσιανής από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Φώτη Γιαννακάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ