Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:57

Θεσπιών: “Ο ερχομός του Αγ. Πνεύματος προϋποθέτει καρδιές που ησυχάζουν και σιωπούν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τις προϋποθέσεις για τη λήψη του Αγίου Πνεύματος από τους πιστούς εξήγησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Κηφισιά.

Ο κ. Συμεών προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κηφισίας προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού και κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την φράση του Ευαγγελίου «Και αυτοί προσκυνήσαντες Αυτόν υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλης(…) Ουτοι πάντες ήσαν προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει, συν γυναιξί και Μαρία τη μητρί του Ιησού»

Όπως τόνισε “η λήψη του Αγίου Πνεύματος στο υπερώο των Ιεροσολύμων κρύβει μια προεργασία που έχει μεγάλη σημασία για την δική μας ζωή. Δεν έγινε με κάποιο μαγικό ή μηχανικό τρόπο. Το Ευαγγέλιο με χαρακτηριστικές περιγραφές, μας φανερώνει ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη λήψη του Αγίου Πνεύματος”.

Συνέχισε λέγοντας πως “οι μαθητές μετά την Ανάληψη δεν χάθηκαν, ούτε τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του. Οι Απόστολοι εμπιστεύθηκαν την επαγγελία του Κυρίου, υπάκουσαν στον Χριστό και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ. Και μάλιστα ανέμεναν τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος με μεγάλη χαρά. Γιατί ο πραγματικός χριστιανός ξέρει και αναμένει την απάντηση του Θεού και αυτή η αναμονή μετατρέπει τη χαρά σε ελπίδα”.

Πρόσθεσε ότι “ο ερχομός του Αγίου Πνεύματος προϋποθέτει καρδιές που ησυχάζουν και σιωπούν και έρχεται σε αυτούς που το ποθούν και το αναζητούν προσευχητικά. Και όλη αυτή η αναμονή γίνεται μέσα σε μία σύναξη, ενωμένοι σε μια κοινότητα. Το Άγιο Πνεύμα δεν θα έρθει αν ο καθένας υπάρχει, ζει και δρα μόνο για τον εαυτό του. Το Άγιο Πνεύμα ήρθε σε αυτούς που υπάκουσαν, επέστρεψαν, χάρηκαν, προσευχήθηκαν και έμειναν σε κοινωνία με τους άλλους”.

Τέλος έθεσε το ερώτημα: “οι μαθητές έλαβαν το Άγιο Πνεύμα, εμείς έχουμε λάβει το Άγιο Πνεύμα; Πως θα το λάβουμε το Άγιο Πνεύμα; Ας δούμε τι έκαναν οι Άγιοι Απόστολοι και ας πράξουμε το ίδιο”

Πριν την απόλυση, ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλο να προεξάρχει των εορτασμών στην πανήγυρη της ενορίας, αλλά και τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Σέργιο Βαρέλια.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ