Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 15:00

Θεσπιών: “Ο Άγιος Αθανάσιος ήταν πυλώνας και δεν ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ανάγκη για σταθερότητα και συνέπεια των απόψεων και των θέσεων  του ανθρώπου επεσήμανε στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, αναφερόμενος στον Άγιο Αθανάσιο που η Εκκλησία ονόμασε στύλο ορθοδοξίας, τόνισε την σημασία να είναι κάποιος στύλος, μια κολώνα που θα εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή των ανθρώπων.

“Η σταθερότητα πρόσθεσε είναι μια αρετή που προϋποθετει εσωτερική ευστάθεια και ευθύτητα και εμπνέεται από την πιο μικρή ηλικία. Και αντίστοιχα ο σταθερός άνθρωπος ξέρει που στοχέυει, τι θέλει πού πορεύεται και που θέλει να φτάσει”.

Επεσήμανε ότι “Δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι κάποιος σταθερός στις αξίες του, στα ιδανικά του διότι αυτό προϋποθέτει μια συνειδητή απόφαση αυτοθυσίας. Θα βρει εχθρούς ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι”.

Αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο είπε πως “Ο Μέγας Αθανάσιος εξ απαλών ονύχων ξεκαθάρισε μέσα του τι ζητούσε από τη ζωή του, τι είναι αυτό που δίνει νόημα, αυτό που αξίζει να αγωνιστεί κάποιος και εν τέλει να θυσιασθεί για να το αποκτήσει. Σε όλη την ζωή του ήταν σταθερός ακόμα και όταν έζησε δοκιμασίες, διώξεις συκοφαντίες. Παρέμεινε στύλος ακλόνητος σε θέματα πίστεως και δεν ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει. Και αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν ήταν γραμμές ενός ιδεολογικού μανιφέστου ή ενός μνημονίου. Ήταν μια απόφαση ψυχής ότι ο Χριστός ήταν η κόκκινη γραμμή της ύπαρξής του”.

Ο Μέγας Αθανάσιος δεν χάθηκε στην ιστορία. Έμεινε στην ιστορία ως στύλος της Ορθοδοξίας. Με μια συνειδητή πορεια στο φως της Αλήθειας.

Έκλεισε λέγοντας ότι “Το μήνυμα του Μεγάλου Αθανασίου είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί σε ολα τα επίπεδα της ζωής μας. Καλούμαστε να έχουμε σταθερότητα και συνέπεια στις απόψεις μας. Να μην μεταβάλλονται ανάλογα με τις περιστάσεις ή τα συμφέροντα. Και αν μέσα στο πέρασμα του χρόνου διαπιστώσαμε ότι βαδίζουμε λανθασμένα, τότε με παρρησία και θαρρος να ομολογήσουμε την πλάνη μας και το λάθος μας. Άλλο αυτό και άλλο να κάνουμε…κωλοτούμπες και να αλλάζουμε στάση ανάλογα με τις περιστάσεις της στιγμής”.

Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Θεσπιών, απένειμε στον εορτάζοντα ιερέα, π. Αθανάσιο Μπουζέτο, εφημέριο του ιερού ναού Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου, το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Ακολούθησε η κοπή πίτας στο κέντρο νεότητος του ναού με κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης ευχαρίστησε τον κ. Συμεών για την πρώτη του παρουσία στην ενορία ως αρχιερέας.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ