Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:47

Θεσπιών: “Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στη ζωή μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Βούλιαξε από τους πιστούς της περιοχής το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον για την πανήγυρη του πιο λαοφιλούς αγίου της Εκκλησίας.

Ο κόσμος από νωρίς είχε γεμίσει τον προαύλιο χώρο του ναού διαβάζοντας τις περίφημες φανουρόπιτες για τις οικογένειές τους.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος στον πύρινο λόγο του αναφέρθηκε στον άγιο Φανούριο λέγοντας πως “δεν άφησε καμιά ιδιοτέλεια έδωσε το αίμα του και την ύπαρξη του για τον Θεό”.

“Η πραγματική μαρτυρία που δίνει πραγματικά ζωή είναι η μαρτυρία των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν” τόνισε ενώ πρόσθεσε πως “οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στη ζωή μας”.

Στο τέλος, ο νέος προιστάμενος που έλαβε τη σκυτάλη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Βλαβιανός ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την αγάπη που δείχνουν στην Εκκλησία.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων των Επισκόπων Θεσπιών Συμεών και Ανδρούσης Κωνστάντιου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ