Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:55

Θεσπιών: “Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Χοροστατούντος του επίσκοπου Θεσπιών κ. Συμεών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην ομιλία του υπογράμμισε πως «όλη η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή και γενικότερα όλη η πνευματική μας ζωή μέσα στην εκκλησία, αποβλέπει, στο πως θα επιστρέψουμε στον Χριστό και θα γίνουμε ένα με τον Χριστό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο επίσκοπος Θεσπιών τόνισε πως «όλη αυτήν η περίοδος μας δίνει τα εργαλεία για να δουλέψουμε πάνω στον λογισμό μας. Τα εργαλεία όμως αυτά δεν είναι να κάθεσαι σε μια πολυθρόνα και να κάνεις απλά καλές σκέψεις», ενώ πρόσθεσε πως «καλός λογισμός, σημαίνει να ζεις με ταπεινοφροσύνη, με υπομονή και με αγάπη», ενώ έφερε ως παράδειγμα την αγία Μαρία την Αιγυπτία που μέσα από την μετάνοια και την ταπείνωση κατόρθωσε να μεταβάλλει τους άρρωστους λογισμούς της και να αγαπήσει τον Χριστό.

Ο κ. Συμεών επισήμανε ακόμη πως «για να μπορέσουμε να ζήσουμε την αληθινή αγάπη στην ζωή μας θα πρέπει να ρισκάρουμε και να αλλάξουμε πορεία. Να μην μένουμε κολλημένοι στις σκέψεις μας και στις συνήθειές μας. Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε γιατί μόνο τότε θα ζήσουμε την πραγματική Ανάσταση και το πραγματικό Πάσχα στην ζωή μας».

Ο κ. Συμεών έκλεισε την ομιλία του μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου προς όλους τους παρισταμένους.

Τέλος εκ μέρους όλων των ιερέων, ο αρχιερατικός επίτροπος της ΙΒ΄ αρχιερατικής περιφερείας της Αρχιεπισκοπής π. Χαράλαμπος Πανόπουλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής για την αγάπη και την στήριξή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ