Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:48

Θεσπιών: “Η μετάνοια είναι η μετοχή στον τρόπο ζωής της ταπεινώσεως και της θυσίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με την χοροστασία του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, τελέστηκε απόψε η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στα Πετράλωνα.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ναό, ενώ το παρόν έδωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μακρόπουλος.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην έννοια της νουθεσίας από την Παναγία, η οποία δεν έχει σωφρονιστικό, ούτε ποινικό χαρακτήρα. “Η προσευχή προς την Παναγία μας δεν απευθύνεται στον νου, ως χώρο, που επεξεργάζεται με τη λογική τα πράγματα. Ο νους είναι το βασικό συστατικό της λέξης μετάνοια”.΄

Πρόσθεσε δε πως “Η Παναγία νουθετεί τους συληθέντας τον νου.

Έχουμε χάσει το νόημα αυτό, για το οποίο ζούμε. Η νουθεσία είναι μία πρόκληση σε έναν άλλο νου που μας καλεί να μπολιαστούμε με την ταπείνωση, τη σεμνότητα κ την αγάπη της Παναγίας. Δίνει νόημα στην ύπαρξη μας κ τον διαλυμένο μας νου. Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στη μετάνοια. Η μετάνοια είναι η μετοχή σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Της Παναγίας, της ταπεινώσεως και της θυσίας. Δεν είναι μία εξωτερική μεταστροφή.

Αυτή είναι η πραγματική μετάνοια. Να ζήσουμε με νου Χριστόν. Η Παναγία μας θέτει τον προσανατολισμό κ την πυξίδα. Από μας εξαρτάται αν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στους παλιούς ξεφτισμένους χάρτες στο αιώνιο ταξίδι μας.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο κ. Συμεών απένειμε τον π. Αναστάσιο το οφφίκιο του πρωτοπρεσβύτερο, ο οποίος επέλεξε να διακονήσει στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την ακριτική νήσο Λήμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ