Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:26

Θεσπιών: “Η εξόντωση της Αγίας Παρασκευής υπήρξε η πραγματική της νίκη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Να παίρνουμε ονόματα αγίων της Εκκλησίας μας προέτρεψε τους πιστούς ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της αγίας Παρασκευής στην Ηλιούπολη.

«Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την διατήρηση της μνήμης των αγίων για να υπενθυμίζουμε στο σήμερα και στο αύριο την παρουσία και τον σύνδεσμό μας με τους αγίους της εκκλησίας μας», υπογράμμισε ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών που τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας και πρόσθεσε πως «έτσι δεν θα σβήσει η μνήμη κανενός αγίου μέσα στην ιστορία και θα παραμένει ολοζώντανη».

Αναφερόμενος στην οσιομάρτυρα αγία Παρασκευή ο κ. Συμεών σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η εξόντωσή της υπήρξε ουσιαστικά η πραγματική της νίκη», ενώ συμπλήρωσε πως «η μόνη της κατηγορία ήταν ότι χαλούσε ένα σύστημα το οποίο ήταν βασισμένο στην ανελευθερία».

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα:

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Θεσπιών απένειμε με εντολή του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο π. Αλέξανδρο Παπαποστόλου.

Τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Παναγιώτης Σαββόπουλος αφού καλωσόρισε τον επίσκοπο Θεσπιών εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε θερμά για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει προς την ενορία.

Να σημειωθεί ότι στη θεία λειτουργία παρέστη ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, καθώς και οι αρχές της πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ