Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 11:38

Θεσπιών: Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε οχι, μόνο ο Χριστός μας ενώνει

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της περιοχής.

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και την συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας για να μεταφερθεί η χάρη των Αγίων.

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος εκ μέρους των ιερέων της ενορίας ευχαρίστησε όσους προσέφεραν για την καλή διοργάνωση της πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους οι άγιοι να σκεπάζουν τις οικογένειες τους.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε στον επίλογο του ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως λαός και να μην υποκύψουμε σε καμία παραχώρηση σημειώνοντας, μάλιστα, ότι από την ονομασία του Δήμου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η λέξη «Αγίων».

«Αυτόν τον λαό τον κράτησε η Εκκλησία» επεσήμανε με βροντερή φωνή προς τους πιστούς και πρόσθεσε ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, είτε αρεσει σε κάποιους είτε οχι.

«Ο μόνος που μας ενώνει είναι ο Χριστός» είπε κλείνοντας ευχόμενος στον πιστό λαό να παρακαλάμε τους Αγίους για την ενότητα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ