Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:30

Θεσπιών: “Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι όταν συκοφαντείται ένας πνευματικός ηγέτης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Ανάκασα χοροστατησε απόψε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην μικρή αλλά ζεστή αυτή ενορία της H’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών επεσήμανε ότι “ο Άγιος Νικόλαος ήταν προστάτης των φτωχών, των ορφανών και των αδικημένων και αυτών που υπέφεραν από την νόσο της συκοφαντείας. Είχε τη διάθεση να συγκρουστεί με τα συστήματα της κάθε εποχής και ήταν έτοιμος να πέσει ακόμα και στην φωτιά, προκειμένου να προστατεύσει συκοφαντημένους ανθρώπους που βίωναν μια αδικία”.

Πρόσθεσε δε πως “αν κι εμείς θέλουμε να μετέχουμε στην παρακαταθήκη που μας άφησε ο Άγιος Νικόλαος, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στην αδικία και την συκοφαντία. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι όταν συκοφαντείται ένας άνθρωπος, είτε είναι μικρός, είτε είναι μεγάλος. Και πολύ περισσότερο ευθύνη έχουμε όταν συκοφαντείτε ένας πνευματικός μας πατέρας και πνευματικός ηγέτης. Που έχει δώσει την ζωή του και έχει αναλωθεί για όλους έμας”.

Επίσης υπογράμμισε πως “θα είναι φρικτό αμάρτημα αν αναπαράγουμε το κάθε κουτσομπολιό και συγχωρέστε για την έκφραση, το κάθε κατιναριό, την κάθε συκοφαντεία και κάθε ανεύθυνη κριτική από ανθρώπους αδαείς, άγευστους, ασχετούς  και κατ’ επάγγελμα προσποριζομένους για την δική τους ωφέλεια και δικούς του λόγους”.

Αναφερόμενος  στο προσωνύμιο του ποιμενάρχη που έχει δώσει η Εκκλησία στον Άγιο Νικόλαο είπε ότι “Είναι πολύ σημαντικό να σε ονομάζει Πατέρα η συνείδηση της Εκκλησίας. Και ο πνευματικός πατέρας είναι αυτός που γεννά και αναγεννά πνευματικά παιδιά. Γιορτάζουμε σήμερα έναν προστάτη, έναν κηδεμόνα ο οποίος όχι μόνο στο διάβα της επιγειας διακονίας του αλλά μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένας αληθινός, στοργικός πατέρας. Γιατί το να γεννήσεις πνευματικά παιδιά δεν είναι μια υπόθεση πνευματικής καθοδήγησης, ούτε ενός ενθουσιασμού, ούτε αποκτάς πνευματικά παιδιά με επικοινωνίακά τρικ. Πνευματικός πατέρας γίνεσαι όταν πονάς, όταν θυσιάζεσαι και υποφέρεις και δίνεις όλο σου το είναι για τα πνευματικά σου παιδιά. Και ο Άγιος Νικόλαος σε όλη την πορεία ήταν απόλυτα δωσμένος στα πνευματικά και απόλυτα ταυτισμένος με τις τύχες του ποιμνίου του”.

Στον εσπερινό παρέστη και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων -Καματερού Νίκος Σαράντης στο οποίο ευχήθηκε ο Επίσκοπος κ. Συμεών, ενώ συνεχάρη τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο για την πρόοδο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ