Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:50

Θεσπιών: “Δεν γίνεται χριστιανός με βόλεμα και καλοπέραση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για τον ιερό θεσμό της οικογένειας καθώς και την σημασία της αφοσίωσης στην παράδοση μίλησε στους πιστούς ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, απο τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών.

Κατά το θείο λόγο του  ο κ. Συμεών είπε ότι “δεν είναι δυνατόν να πορευόμαστε σε ένα κόσμο, και να θεωρείται η οικογένεια όνειδος. Να φτάνουμε να θεωρούμε την απόκτηση ενός παιδιού, αντί για ευλογία ως μπελά. Αυτό που θεωρείται ως ευλογία να το αντιμετωπίζουμε ως ποινή. Να προβλημάτιστούμε και να στρέψουμε το νου μας στις παραδόσεις, διότι οι παραδόσεις μας δεν είναι κάτι το αναχρονιστικό και απαρχαιωμένο. Έχουν δοκιμαστεί μέσα στο χρόνο από πολέμους, δουλεία, ανακατατάξεις μέσα στο χρόνο και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως η οικογένεια που εμπνέεται από την αγάπη του Χριστού, μπορεί να κρατήσει όρθια μια κοινωνία τα χρόνια της δύσκολης που περνά η πατρίδα. Η οικογένεια ειναι που κράτησε τους νέους μέσα στην απελπισία και τις διάφορες δυσκολίες, που κράτησε συνοχή και εμπνέει αυτή την παράδοση του τόπου”.

Ο κ. Συμεών που χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό τόνισε ότι “η τήρηση των παραδόσεων και ο σεβασμός του θεσμού της οικογένειας δεν έχει να κάνει ούτε με κόμματα, ούτε με συντάγματα, ούτε με εξουσίες και κυβερνήσεις. Έχει να κάνει με την δική μας στάση και τοποθέτηση μέσα στον κόσμο. Κανείς δεν μας απαγορεύει να ζήσουμε ως οικογένεια και αφοσιωμένοι στις ρίζες. Κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει. Από μας εξαρτάται αν θα στήσουμε έτσι την ζωή μας ή θα παρασυρθούμε από ένα δήθεν εκμοντερνισμό και μια δήθεν πρόοδο”.

Σε άλλο σημείο σημείωσε “να εμπνευστούμε και να προβληματιστούμε από την μορφή του Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας μητέρας του Ανθίας. Η Αγία Ανθία δεν κοίταξε ούτε τα δικαιώματά της, ούτε το βόλεμά της. Κοίταξε να είναι μια άξια μάνα, να μπορέσει να μεγαλώσει το παίδί της και να σταθεί στα πόδια της σε εποχές διωγμών και ανελευθερίας. Και πράγματι, όχι μόνο μεγάλωσε το παιδί της και έγινε πιστή μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου, το μονάκριβο παιδί της το χάρισε στον Θεό και το είδε να θυσιάζεται για την αγάπη του Χριστού”.

Έκλεισε λέγοντας πως “όποιος θέλει να είναι χριστιανός, η ζωή του θα είναι μαρτυρική, θα είναι μαρτυρία και μαρτύριο. Δεν γίνεται χριστιανός και βόλεμα και καλοπέραση. Δεν νοείται χριστιανός και να μην λοιδορηθεί. Άλλωστε αυτή είναι η χαρά του χριστιανού. Να γίνεται θέατρο και κοροϊδία μέσα στο κόσμο. Να γίνεται ξεφτίλα για την αγάπη του Χριστού, αλλά να γεμίζει με την αγάπη αυτή και να του δίνει δύναμη να πορεύεται μέσα στην ζωή”.

Λίγο πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Θεσπιών χειροθέτησε σε πνευματικό, τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Νέου Κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ