Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:32

Θεσπιών: “Αξίξει να αγαπάμε και ας τσαλακωθεί το προφίλ μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάλεσμα αδελφοσύνης και ομόνοιας έκανε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεων, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Κυψέλης όπου ιερούργησε σήμερα το πρωί.

“Εμείς, τι θυσία είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για την αγάπη του Χριστού και των αδελφών μας; Μπορούμε να κάνουμε έστω μια ελάχιστη θυσία για να ελκύσουμε την αγάπη του Χριστού; Πόσο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ένα πάθος, μία αδυναμία για να φιλοτιμήσουμε την σύντροφό μας, τον άνθρωπό μας, τον γείτονά μας ή τον συνάδελφό μας;”.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε πως “η εποχή των Αγίων Αποστόλων ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή. Σήμερα δεν μας ζητάει ο Θεός να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Δεν αξιώνει από εμάς ο Θεός να γίνουμε ιεραπόστολοι, ούτε να ταξιδέψουμε στην Ινδία όπως ο Απόστολος Θωμάς, ούτε στην Σιβηρία, ούτε στη ζούγκλα. Μας ζητάει απλά πράγματα, τα οποία είναι εφικτά. Να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό και την φιλαυτία και να συμφιλιωθούμε με τον αδελφό μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε ιεραπόστολοι όπως ο Άγιος Θωμάς, μπορούμε όμως να αγαπήσουμε τον αδελφό μας. Δεν γίνεται να λεγόμαστε Χριστιανοί και να μην μιλιόμαστε μεταξύ μας. Και ποιά η δική μας σχέση με τον Χριστό και τους Αγίους Αποστόλους;”.

Ο κ. Συμεών έκλεισε λέγοντας ότι “οι μνήμες των Αγίων είναι αφορμή να κάνουμε μια επανατόποθέτηση μέσα στον κόσμο και να αξιολογήσουμε ποιό είναι το ουσιώδες στην ζωή μας. Αυτό που αξίζει τελικά στην ζωή, είναι να αγαπάμε και ας τσαλακωθεί το προφίλ μας. Να αγαπάμε ακόμα και αν χρειαστεί να ζητήσουμε συγγνώμη. Στα απλά και καθημερινά πράγματα φαίνεται η διάθεση του ανθρώπου να αγαπήσει, να σέβαστεί, να κάνει μικρές θυσίες και υποχωρήσεις και να ταπεινωθεί ακόμα για την αγάπη του Θεού. Τότε μόνο γινόμαστε μαθητές του Αποστόλου Θωμά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ