Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:47

Θερμοπυλών: «Σε αυτόν τον τόπο πλέον παύει να διδάσκεται η ελληνική ιστορία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο Άγιος Κοσμάς κήρυττε δύο πράγματα: Ορθόδοξη Πίστη και Ελληνικότητα. Έχτιζε εκκλησίες και σχολεία. Πρώτα δίδασκε την ορθοδόξη πίστη, κρατώντας παντού έναν Σταυρό με τον οποίο δυνάμωνε τις καρδιές των χριστιανών, ενώ δίδασκε τη μετάδοση του ελληνικού φρονήματος, γλώσσα ελληνική, ιστορία ελληνική, συνείδηση ελληνική.»

Από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται στη γενέτειρα του Αγίου, το χωριό Μέγα Δένδρο Αιτωλίας, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης έκρουσε για άλλη μιαφορά τον κώδωνα του κινδύνου.

«Σ’ αυτόν τον τόπο που τον σεβάστηκαν όλοι οι λαοί, τα τελευταία χρόνια παύεται να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, η ελληνική ιστορία και η ελληνική συνείδηση. Γιατί δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας να μην είναι ορθόδοξος. Δεν μπορεί να γίνονται προσπάθειες εξίσωσης του ονόματος του Χριστού με άλλα ονόματα, όπως Αλλάχ, Βούδας και άλλους»

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών που προεξπηρχε του παηγυρικοπυ Εσπερινού, με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Ναυπάκτου Ιεροθέου και του εορτάζοντος Ποιμενάρχου Αιτωλίας Κοσμά, τόνισε πως «σήμερα χρειάζεται η τόλμη και η αποφασιστικότητα που είχε ο άγιος Κοσμάς, μηνύματα τα οποία πήγαζαν από την Ελληνικότητα και την Πίστη του στον αληθινό Θεό», ενώ παρότρυνε τους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους αυτά τα μηνύματα του αγίου Κοσμά, λέγοντας ότι «πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της μορφώσεως των παιδιών. Όλοι οι γονείς πρέπει να γίνουν δάσκαλοι στα παιδιά τους και με γλυκό τρόπο να τους μεταδίδουν εκείνα που δεν διδάσκουν σήμερα τα σχολεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ