Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:00

Θερμοπυλών: “Άσκηση και μελέτη Αγίας Γραφής η τιμή στον Άγιο Αντώνιο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Οφείλουμε να μάθουμε τι είναι άσκηση. Ο τρόπος της ζωής και της σκέψης μας να έχει εγκράτεια και να ασκηθούμε στην καταπολέμηση των παθών μας.

Επιπλέον η εντρύφηση στην Αγία Γραφή δεν είναι χόμπυ, αλλά ουσιαστική επικοινωνία με το Θεό και τρόπος ζωής”.

Με τη φράση αυτή ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης τόνισε τo διπλό μήνυμα από την αποψινή εορτή στον πανηυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι.

Συνέχισε λέγοντας ότι “αν εφαρμόσουμε αυτά τα δύο πράγματα, τότε ο Άγιος Αντώνιος θα συνεχίσει την καθηγησία στην έρημο της ψυχής μας”.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Ιωάννης έκανε αναφορά στο βίο του Αγίου Αντωνίου, του καθηγητή της ερήμου, μιλώντας για στοιχεία της προσωπικότητάς του.

“Αγράμματος ως προς τα πτυχία, αλλά με μία τρομακτική σοφία. Τη σοφία της ασκήσεως, της προσεγγγίσεως και της συναντήσεως με το Θεό”.

Στον πανηγυρικό εσπερινό τον κ. Ιωάννη πλαισίωσε πλειάδα ιερέων, ενώ το παρόν έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Χαλανδρίου κος Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Βριλησσίων κος Ξένος Μανιατογιάννης, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κος Γεώργιος Κουράσης, αλλά και πλήθος φορέων του δήμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ