Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:40

Θερμή η υποδοχή Βαρθολομαίου στις Καρυές κόντρα στις φήμες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στο Άγιο Όρος έγινε χθες το απόγευμα στις Καρυές. Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με όλες τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές τιμές. Όλα κύλησαν ομαλά και διαψεύστηκαν οι κύκλοι που προσπάθησαν με διαρροή ανύπαρκτων φημών τις προηγούμενες ημέρες να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής.

Παρόντες κατά την επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους ήταν τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και οι ηγούμενοι ή εκπρόσωποι των ηγουμένων των μοναστηριών, καθώς και πλήθος μοναχών και πιστών. Μόνη εξαίρεση ήταν η Μονή Κωνσταμονίτου, καθώς ούτε ο ηγούμενός της ούτε και ο αντιπρόσωπός της ή κάποιοι αντικαταστάτες τους πήγαν στις Καρυές. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης, ενώς παρών ήταν και ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Μετά την επίσημη υποδοχή στην Ιερά Κοινότητα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κονάκι της κανονικής αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.

Ο κ. Βαρθολομαίος ταξίδεψε το απόγευμα του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη και πρώτος σταθμός του ταξιδιού του ήταν η μονή Ξενοφώντος, όπου το πρωί της Κυριακής προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία για τα 200 χρόνια από την κατασκευή του νέου Καθολικού του μοναστηριού.

Την Δευτέρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου, την Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και την Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές. Την Τρίτη, τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στον Άθωνα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μονή Παντοκράτορος και την Σκήτη του Προφήτη Ηλία.

Φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ