Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:02

ΑΠΘ: Όταν η θεολογία συναντά τη σύγχρονη και την παραδοσιακή μουσική

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια καθώς και λεβέντικους σαρακατσάνικους χορούς που ξεσήκωσαν τις επευφημίες του κοινού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν χθες βράδυ την εκδήλωση “Ποιος προφήτης τώρα θ’ ακουστεί;- Δρόμοι του Ελληνικού Τραγουδιού”.

Η μουσικοχορευτική αυτή παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και εντάσσεται στις Εκδηλώσεις Θεολογικού Λόγου και Τέχνης που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας Θεσσαλονίκης κατά τον Μάιο.

Αποτελεί απόπειρα συνάντησης και επικοινωνίας του Τμήματος με το ευρύ κοινό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τμ. Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, στον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης. “Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τη σχέση της θεολογίας με την τέχνη και την παράδοση”, συμπλήρωσε.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ερμηνευτές από το Μουσικό Σχήμα “Αιολική Οκτάβα”, με ενορχηστρωτή και ερμηνευτή τον κ. Βασίλειο Ταπέ, τραγούδησαν έντεχνα τραγούδια, σύγχρονα και παλαιότερα, ξεσηκώνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου “Ο Λεπενιώτης”, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσίασε παραδοσιακά σαρακατσάνικα τραγούδια και χορούς. Με την εμφάνισή του στη σκηνή και τις χορευτικές φιγούρες των μελών του, ξεσήκωσε τις επευφημίες και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο σύλλογος “Λεπενιώτης” έχει έντονη δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και φέρνει τους νέους κοντά στην σαρακατσανέικη παράδοση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ