Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:13

Θαυμακού: “Μπορεί ο Άγιος Κωνσταντίνος να ήταν βασιλεύς και Αυτοκράτωρ. αλλά ήταν ακροατής και υπηρέτης του Λαού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά τελέστηκε ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ναό στην περιοχή του Μοσχάτου.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο πιστός κόσμος κατέκλυσε τον ναό τιμώντας την εορτή της ενορίας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον θείο λόγο του αναφέρθηκε κυρίος στον Βίο του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και σε πράξεις της βιωτής του όπου σημάδεψαν την εποχή στην οποία ζούσε.

“Ο Άγιος προστάτεψε τα παιδιά και τις μητέρες με νομοθεσίες εμπνεόμενος από τον Χριστό, ενώ επίσης υποστήριξε την Εκκλησία μας με πράγματα τα οποία συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας αλλά και της ομόνοιας αυτής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιάκωβος.

Επίσης πρόσθεσε ότι “από παλαιά την Εκκλησία ταλαιπώρησαν πολλές αιρέσεις με σκοπό να διχάσουν τον Λαό και κατόρθωσε ο Άγιος Κωνσταντίνος να διοικήσει άριστα και γι’ αυτό η Εκκλησία δεν τον ονόμασε τυχαίως ¨Μέγα¨.”

“Μπορεί να ήταν βασιλεύς και Αυτοκράτωρ ο Άγιος αλλά ήταν ακροατής και υπηρέτης του Λαού αλλά και υπερασπιστής αυτού συνεχώς” υπογράμμισε σε άλλο σημείο Επίσκοπος Θαυμακού.

Αμέσως μετά έγινε και η καθιερωμένη λιτανεία της ιεράς εικόνας στους δρόμους της περιοχής με την συμμετοχή πλήθος πιστών του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουπλή, του Δημάρχου και των αρχών της περιοχής του Μοσχάτου.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για την ιδιαίτερη παρουσία του, τους ιερείς και τους πιστούς που με την αγάπη τους στηρίζουν φανερά το έργο της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ