Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:04

Θέλει να υποδείξει τον διάδοχο του ο μητροπολίτης Μετεώρων Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, έδειξε για διάδοχό του ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για τη διαδοχή του.

Ο Μητροπολίτης Σταγών στο «κέρασμα», μετά την πανήγυρη στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων και ενώπιον των Αρχών του τόπου (του δημάρχου Καλαμπάκας, βουλευτών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων) αλλά και πιστών εξήρε το ήθος και την πνευματικότητα του πατρός Νήφωνα Καψάλη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων εδώ και ενάμισι χρόνο και Ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Μετεώρου.

Άνοιξε δε ο ίδιος το θέμα της «επόμενης μέρας» στη Μητρόπολη, η οποία ανυψώθηκε σε μόνιμη από προσωποπαγής τον Οκτώβριο του 2015, λέγοντας ότι θα τον υποδείξει ως διάδοχό του.

Ο κ. Σεραφείμ διανύει αισίως το 85ο έτος της ηλικίας του και είναι ο τρίτος τη τάξη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε συνέντευξή του στο trikalavoice.gr λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε διαμηνύσει ότι «εγώ είμαι εδώ και όσο ο Θεός μου δίνει δύναμη θα είμαι εδώ, να προσεύχομαι για τη σωτηρία του λαού μας και να καθοδηγώ το ποίμνιό μου, με τη γλώσσα της αληθείας και της αγάπης. Τα περί παραίτησής μου τα θεωρώ ΑΚΑΙΡΑ και ΑΚΥΡΑ».

Πλέον ανοίγει με πρωτοβουλία του ιδίου ένας νέος κύκλος συζήτησης για την επόμενη μέρα στη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων, καθώς όπως έχει αναφέρει “έχουμε άξιους κληρικούς εδώ, μορφωμένους, καταρτισμένους, πνευματικούς και κυρίως έντιμους”.

Πηγή:trikalavoice.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ