Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:17

Η χειροτονία του μητροπολίτη Άκκρας Πέτρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου Καΐρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Άκκρας Πέτρου.

Ο νέος ιεράρχης στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο ο οποίος πριν από 20 χρόνια του χειροτόνησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης.

«Τολμώ να ελπίζω σε εσάς και σε μία Εκκλησία που δεν φοβάται να συνδιαλέγεται όχι μόνο με τις άλλες εκκλησίες και θρησκεύματα, αλλά και με τον σύγχρονο κόσμο και την επιστήμη. Τολμώ να ελπίζω σε εσάς και σε μια εκκλησία που δεν επιμένει σε άδειους τύπους αλλά ψάχνει να δώσει την ουσία στον σύγχρονο άνθρωπο που πεινά και διψά για το νόημα της ύπαρξής του. Τολμώ να ελπίζω σε εσάς και σε μία εκκλησία που σέβεται την ιδιαιτερότητα, μια Εκκλησία που αγκαλιάζει τους πάντες, γιατί Μακαριώτατε, εσείς ο ίδιος μας υποδείξατε ότι δεν είναι αγκαλιά δεν είναι εκκλησία».

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου απευθυνόμενος στο νέο Ιεράρχη μίλησε για την Ιθάκη του Μητροπολίτη Άκκρας που τον οδήγησε από το νησί της καταγωγής του στην Αφρική.

Μίλησε και για τη διακονία που καλείται να κάνει στην φτωχότερη ήπειρο του κόσμου την Αφρική.

«Αυτό δεν αποτελεί αφορμή για μιζέρια ή για απογοήτευση, αντίθετα, αυτό αποτελεί την καταξίωση και τη δικαίωση της αποστολής μας στον σύγχρονο κόσμο. Δεν καλούμαστε να εξουσιάσουμε τον αδελφό αλλά να διακονήσουμε». Είσαι παιδί που βγήκες από τα σπλάχνα της ομογένειάς μας και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να χαιρόμαστε διπλά», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και εξήρε την πνευματική καλλιέργεια του νέου ιεράρχη.

«Δώσε όλο τον εαυτό του στην ιεραποστολή», είπε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Ναϊρόμπι Μακάριος, Μέμφιδος Νικόδημος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός, Πηλουσίου Νήφωνας, Ναυκράτιδος Νάρκισσος, Κισούμου και Δυτικής Κένυας Μάρκος, ο Επίσκοπος Βαβυλώνος Θεόδωρος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τότκας.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ