Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:42

Η Χαλκίδα κατευόδωσε την τίμια κάρα του αγίου Ραφαήλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θεία λειτουργία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος τέλεσε χθες ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχοντας συλλειτουργούς τον προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους δύο εφημερίους πρωτοπρεσβ. Θεόδωρο Πάζιο και οικον. Ευάγγελο Γαλάνη και τον διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο γέμισε τον ναό, μέχρι και τον προαύλιο χώρο του.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας [Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (Λουκ. 19, 1-10)], ο κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας το περιεχόμενό της και τονίζοντας πως η αναζήτηση του Ιησού Χριστού από τον κάθε άνθρωπο, όπως και από τον εορτάζοντα Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο αλλά και τον Άγιο νέο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, οδηγεί στη λύτρωση, η οποία, επί γης δεν στερείται υψηλού τιμήματος. Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος κλείνοντας ευχήθηκε στους πολυάριθμους πιστούς να κρατήσουν στο νου και την καρδιά τους την παρουσία του Αγίου Ραφαήλ και να προσεύχονται, ώστε ο Αγιος να πρεσβεύει για όλους στον Ουράνιο Θρόνο του Θεού.

Λίγο πριν την απόλυση, ο μητροπολίτης Χαλκίδος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού, στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εκτενώς με θέρμη και συγκίνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ