Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:53

Η υπουργός Πολιτισμού στη Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Tην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Την υπουργό υποδέχτηκαν ο καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Στην προσφώνησή του ο Επίσκοπος Δορυλαίου ζήτησε από την κ. Μενδώνη να συμβάλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου ώστε να προχωρήσουν δυο πολύ σημαντικά έργα, που αφορούν την αποκατάσταση του ηγουμενείου και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της Μονής.

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Δορυλαίου για την υποδοχή και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι χρειάζεται διαθέτοντας τις υπηρεσίες του, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.

Παρών στη συνάντηση και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των έργων τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει μελετητική ωριμότητα τότε η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση 500.000 ευρώ και 400.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μελέτες των έργων σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμες και έχουν λάβει την σχετική έγκριση από το ΚΑΣ. Φορέας υλοποίησης των δυο έργων θα είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή φωτογραφιών: Kriti24

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ