Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:47

Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην μονή Ξενοφώντος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη και το πατριαρχικό συλλείτουργο σήμερα το πρωί στον ναό της Παναγίας Αχειροποίητου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε το απόγευμα για το Άγιον Όρος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στην Αθωνική πολιτεία είναι η ιερά μονή Ξενοφώντος, όπου έφθασε νωρίτερα με τη συνοδεία του. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την μονή Ξενοφώντος με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου Καθολικού της καθώς και για να τελέσει τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού.

Ο Καθηγούμενος της μονής Ξενοφώντος, γέροντας Αλεξιος, στην προσλαλιά του κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, τόνισε τη σημασία της παρουσίας του στο Άγιον Όρος, υπενθυμίζοντας την επίσκεψή του για τους εορτασμούς της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην αντιφώνησή του, υπογράμμισε τους άρρηκτους δεσμούς του Αγίου Όρους με την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι όλοι οι Αγιορείτες είναι ευπρόσδεκτοι στο Φανάρι.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.

φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος

Δημοσιεύτηκε από Ecumenical Patriarchate στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ