Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:42

Η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλη του Περιστερίου και συγκεκριμένα ο Ι. Ν. του Αγίου Παύλου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, υποδέχτηκε τμήμα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας εκ της Ιεράς Μονής Βλαμαρής Σάμου. Την Αγία Ζώνη συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Μονής π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης ως τα προπύλαια του Ναού, όπου και την παρέδωσε στον προϊστάμενο π. Νεκτάριο Γεωργογιάννη. Στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός.

Παρά την ξαφνική κακοκαιρία η προσέλευση και αναμονή του κόσμου, για την άφιξη και προσκύνηση της Αγίας Ζώνης, ήταν μεγάλη και συγκινητική

Στη σύντομη ομιλία του ο π. Νεκτάριος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον π. Αμφιλόχιο για την ταλαιπωρία την οποία υπεβλήθη, ερχόμενος από τη Σάμο, προκειμένου να δώσει στην ενορία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου, την ευκαιρία και την τιμή να φιλοξενήσει την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

Με τη σειρά του ο π. Αμφιλόχιος τόνισε πως: “Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας, διότι από έναν τόπο ξεχασμένο από πολλούς, αξιωθήκαμε να βρεθούμε εδώ στην πόλη των Αθηνών. Να φέρουμε προς ευλογία στους αδελφούς μας στο Περιστέρι ένα τεμάχιο από την Τιμία Ζώνη της Κυρίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται στη Μονή μας”. Έκανε αναφορά στη Σάμο, η οποία έχει μεγάλη ιστορία και αποπνέει αέρα Μικρασίας. Η ύπαρξη δέκα μοναστηριών στο νησί μαρτυρά, άλλωστε την ευλάβεια των Σαμίων, αλλά και την μεγάλη παράδοση και κληρονομιά που οι ίδιοι παρέλαβαν”.

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα πως: “Οι δυσκολίες δε θα μας κλονίσουν, αλλά θα μας ενώσουν και θα μας συσφίξουν. Η Σάμος τελευταία ταλαιπωρείται έντονα από ξεριζωμένους ανθρώπους, που αναζητούσαν καλύτερες μέρες. Τα συμφέροντα κάποιων όμως τους καθήλωσαν σε έναν τόπο που δεν επιθυμούσαν, ούτε επέλεξαν. Όσο μακριά και αν είναι η Σάμος, σήμερα τη φέραμε κοντά σας μέσω της Αγίας Ζώνης της Παναγίας”.

Η Ιερά Μονή Βλαμαρής Σάμου είναι το πέμπτο σε παλαιότητα μοναστήρι χτίστηκε το 1696 από τον ιερομόναχο Μελέτιο, κατόπιν προτροπής των κατοίκων της περιοχής. Αποτελεί το μοναδικό μοναστήρι σε ολόκληρη την Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο στην Αγία Ζώνη και φέτος συμπληρώνει 320 χρόνια ζωής. Η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Ζώνης βρίσκεται από το 1820 σε ειδικό προσκυνητάρι και αποτελεί κάθε χρόνο, πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές από όλα τα μέρη. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται πλέον στο μοναστήρι και το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης.

Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ναό, έως τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει με προορισμό τη Σάμο.
Αύριο το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ