Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:30

Η υποδοχή της κάρας του Αγίου Κυπριανού στην Αγία Άννα Χαλανδρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα υποδέχτηκε απόψε ο ιερός ναός της αγίας Άννας στο Χαλάνδρι την κάρα του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού από την ιερά μονή αγίου Νικολάου Καμπίων Ορχομενού.

Το λείψανο συνόδευσε ο καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και το υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος στα προπύλαια του ναού, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο αναστάσιμος εσπερινός, όπου και χοροστάτησε.

Ο κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του είπε ότι “ο Γέροντας Νεκτάριος μας κόμισε έναν πολύτιμο θησαυρό ανώτερο και από όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Οι άγιοι μας δεν ήρθαν από άλλους πλανήτες, αλλά η ύπαρξή τους διέσωσε το καθ’ομοίωσιν. Έφτασαν το ύψος του Θεού και ομοιώθηκαν μαζί Του. Έτσι διασώθηκε η ύπαρξή τους και έφτασε στον προορισμό της”.

Πρόσθεσε πως “ο Άγιος Κυπριανός που υποδέχεται σήμερα η Αγία Άννα μας έρχεται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα, είναι ο μεγάλος αποστολικός πατέρας και οικουμενικός διδάσκαλος της Εκκλησίας που έζησε σε δύσκολα χρόνια”, κάνοντας εκτενή αναφορά στο βίο και το έργο του.

Κλείνοντας, είπε πως “Γευόμενοι τα Άχραντα μυστήρια, γευόμαστε την αθανασία, την αιωνιότητα και την αφθαρσία. Ο Άγιος Κυπριανός πίστεψε σε αυτή τη μεγάλη και μόνη αλήθεια του κόσμου, την αλήθεια του Θεού. Ο Θεός δεν είναι ιδεολογία είναι θεανθρώπινο πρόσωπο, το οποίο κοινωνείται. Είναι για αυτόν το Αλφα και το Ωμέγα της ζωής. Θα ήταν αδιανόητο κάποιος να αρνηθεί την πηγή της ζωής του. Ο Άγιος Κυπριανός ήρθε για να μας δείξει τον μακρύ δρόμο και το λείψανό του αναβλύζει το άρωμα της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδος”.

Το τίμιο σέβασμα θα παραμείνει στο ναό μέχρι και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ