Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:31

Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας” στο Κοντόπευκο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γκλιάνας

Με θρησκευτική ευλάβεια υποδέχθηκαν ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Αγίας Παρασκευής, την ιερή εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιερής Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Το απόγευμα της Παρασκευής 13ης Μαϊου 2016, στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου έλαβε χώρα η υποδοχή της εικόνας, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της εικόνας που φυλάσσεται στη Μονή Κουτλουμουσίου.

Την εικόνα κόμισε ο ιερομόναχος Φιλόθεος και την υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Νεοχωρίου Παύλος και κληρικοί από όμορρες ενορίες. Εν συνεχεία σχηματίσθηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ναό. Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, άνδρες με παραδοσιακές ενδυμασίες που έφεραν την εικόνα της Παναγίας στους ώμους τους και δεκάδες πιστοί.

Με την άφιξη στον ναό, η εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό τέμπλο για την προσκήνυση των πιστών, ενώ τελέστηκε Εσπερινός, παράκληση και ιερά αγρυπνία.

Όπως μας ενημέρωσε ο εφημέριος του ναού, π. Αναστάσιος Μάσσιας, η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας ήλθε στο ναό του Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου, κατόπιν αιτήματος ενοριτών-δωρητών και θα μείνει για πάντα στο Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ