Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:40

Η Σύναξη πάντων των αγιορειτών Αγίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Σύναξη πάντων των Οσίων των εν Αγίω Όρει του Άθω διαλαμψάντων Πατέρων.

Την παραμονή το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού εις το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας του Άξιον Εστίν, ο οποίος και τελέσθηκε επί τη ευκαιρία της αναμνήσεως της ελεύσεως του πιστού αντιγράφου της φερωνύμου Εικόνος της Παναγίας.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (Πεντάλοφος Γουμένισσας), με επικεφαλή τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομον Τσαβδαρίδην, ενώ παρέστησαν η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, Γερόντισσα Ευφυμία Μοναχή, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Το πρωί της 10ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου της εορτής και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή όσο και στην εορτή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι, «το Περιβόλι της Παναγίας μας προσέφερε στην Ουράνια Θριαμβεύουσα Εκκλησία, πολλούς Μάρτυρες, Οσίους, Ομολογητές, Ιεράρχες και γενικότερα Αγίους οι οποίοι έλαμψαν και ευαρέστησαν με την ζωή τους τον Θεό».

»Το Άγιο Όρος, αποτελεί ένα τόπο ασκήσεως, μετανοίας, ένα συνεχή και αδιάκοπο εργαστήριο Αγιότητος, μία κλίμακα Σωτηρίας και μία παρεμβολή Θεού. Οι Άγιοι, των οποίων την Σύναξη εορτάζουμε σήμερα είναι οι δείκτες πορείας για την ζωή όλων μας και τα φωτεινά παραδείγματα, από τα οποία μπορούμε να ευεργετηθούμε πνευματικά, διότι μπόρεσαν και βίωσαν αυτό που ο Κύριος αποκαλύπτει ως Μήνυμα της Ουρανίου Κλίσεως προς τους Μαθητές κατά την κλίση που απεύθυνε στην Γαλιλαία. Οι Πατέρες του Αγίου Όρους άκουσαν το «Δεύτε οπίσω μου», αφήνοντας πίσω τους, κάθε τι που είχε σχέση μετά εγκόσμια».

»Σήμερα το Περιβόλι της Παναγίας μας, αποτελεί μία Κιβωτό Ορθοδόξων αξιών, μία Κιβωτό πνευματικού, πολιτιστικού και λειτουργικού μεταλλείου, το οποίο διδάσκει σε όλο τον κόσμο, μέσα από την γλώσσα της αγάπης, την ανάγκη που υπάρχει στον άνθρωπο να προσεγγίσει το Θείο. Οι Αγιορείτες Πατέρες κατέχουν μία ξεχωριστή θέση και η αγκαλιά τους είναι πάντοτε ανοικτή και γεμάτη από αγάπη για όλους μας, όπως διδάσκει και η ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας».

Φωτογραφικό Υλικό 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ