Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:47

Η συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών στη Μόσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγάλη συναυλία βυζαντινής μουσικής διεξήχθη χθές Κυριακή 3/6/2018 απο τη Βυζαντινή χορωδία Αθηνών του Ι. Καθεδρικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπο τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της ΜτΧΕ κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, στην αίθουσα Σαμπόρναγια Παλάτα του Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνος στη Μοσχα.

Η εν λόγω χορωδία μετέβη στη Ρωσία υπό την σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ύστερα από πρόταση της Υπουργού τουρισμού κας Ελένης Κουντουρά σε συνεργασία με τον εν Μόσχα πρέσβη κ. Ανδρέα Φρυγανά και τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων: Αλεξανδρείας , Μητροπολίτης Κυρήνης κ Αθανάσιος, Αντιοχείας , Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ Νήφων και Ιεροσολύμων Αρχιμ. Στέφανος

Η χορωδία παρουσίασε επιλογή βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών στο φιλόμουσο κοινό, το οποίο επέδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό καταθέτοντας την επιδοκιμασία του με πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιώδεις αντιδράσεις στο βυζαντινό χορό και τον χοράρχη κ. Χατζηχρόνογλου, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη δίψα και την αγάπη της ρωσικής ομογένειας αλλά και του απλού ρωσικού κοινού για τη Βυζαντινή μουσική αλλά και την ελληνική παράδοση. Οι παραινέσεις και τα αδιάκοπα ρυθμικά χειροκροτήματα του κοινού, “επέβαλλαν” 2 φορές με τον τρόπο τους την εκτέλεση επιπλέον ύμνων από τη χορωδία και τον χοράρχη πέραν του αρχικού προγράμματος

Αξίζει να σημειωθεί οτι η περικαλλης αίθουσα στην οποία ελαβε χωρα η εκδήλωση, ηταν κατάμεστη ασφυκτικά με περισσότερα απο 700 ατομα και περαν τουτου, πληθος κοσμου έμεινε εκτός του κτηρίου καθως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσκληση της πολιτιστικης εκδήλωσης.

Η βραδιά έκλεισε με ποντιακά τραγούδια από τους Κωνσταντίνο Κωστελίδη, ο οποίος έπαιξε αριστουργηματικά την Ποντιακή Λύρα και Βασίλη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με το νταούλι.

Η Βυζαντινή χορωδία Αθηνών θα δώσει άλλη μια συναυλία επι Ρωσικού εδάφους την Τρίτη 5/6/2018 στην Αγία Πετρούπολη,στον Ι. Ναό Παναγίας Θεοντορόφσκαϊα, ο οποίος χτίστηκε το 1917 για τα 300 χρόνια της δυναστείας των Ρομανώφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ