Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:27

Η ρωσική χιλιετηρίδα στο Άγιον Όρος στην ατζέντα των συζητήσεων Τσίπρα – Πούτιν – Δώρο με σημασία από τον Ρώσο πρόεδρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την στήριξη του ελληνικού κράτους στους εορτασμούς για τα χίλια χρόνια της ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος το 2016 ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο άνδρες, ο κ. Πούτιν ανέφερε πως «Ένα γεγονός ορόσημο θα είναι ο εορτασμός το 2016 της Χιλιετίας της ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος» Ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως «Ένα σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ανήκει στη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Συμφωνήσαμε με την ηγεσία της Ελλάδας να βοηθήσει στην οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου για τη χώρα μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στην Μόσχα, ο κ. Πούτιν παρέδωσε στον κ. Τσίπρα εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος την οποία είχε κλέψει από μοναστήρι της Σπάρτης αξιωματικός των Ες Ες.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ονομαζόταν Μίλερ και έμεινε στην ιστορία ως ο «χασάπης της Κρητης». Ο Μίλερ συνελήφθη από ρωσικά στρατεύματα που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Την εικόνα αγόρασε η ρωσική κυβέρνηση από συγγενείς του προκειμένου να την επιστρέψει ως δώρο στην Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ